Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ο Ράμα έρχεται πάλι στην Ελλάδα, θα μιλήσει σε Αλβανούς στη Θεσσαλονίκη

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα επισκεφθεί πάλι την Ελλάδα, αυτή τη φορά θα πάει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, όπου θα συναντηθεί με τους Αλβανούς μετανάστες στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Η συνάντηση προγραμματίζεται στις 11 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης για διατήρηση επαφής με την αλβανική διασπορά, καθώς και για συζήτηση ζητημάτων που σχετίζονται με τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και αυτή η συνάντηση έρχεται λίγες μέρες μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, στην Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, όπου τα ζητήματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία και επίλυσης τα ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Η τελευταία συνάντηση του Ράμα με τους Αλβανούς της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του πρώην δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη για εξαγορά ψήφων.

Εκείνη την εποχή, οι σχέσεις μεταξύ των Τιράνων και της Αθήνας ήταν τεταμένες για το θέμα αυτό.

Ο Μπελέρης είναι σήμερα ευρωβουλευτής του ελληνικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί ότι ομάδα ευρωβουλευτών μαζί με τον Μπελέρη θα επισκεφθούν την Αλβανία. Θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Ράμα, ενώ θα έχουν διάφορες συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής, Ελίζα Σπυροπάλη.


Αποκλειστικά στο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×