Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Telegraph: Ο βρετανικός στρατός δεν θα αντέξει περισσότερο από δύο μήνες ενάντια στη Ρωσία

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη μάχη με τα ρωσικά στρατεύματα για περισσότερο από δύο μήνες.

Αυτό παραδέχτηκε ο Υπαρχηγός του Επιτελείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Ρομπ Μαγκάουαν/Rob Mogowan, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

«Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία για περισσότερο από δύο μήνες», σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις του υπαρχηγού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε οποιουσδήποτε μελλοντικούς πολέμους, οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον «επιχειρησιακό κίνδυνο» που σχετίζεται με την έλλειψη των απαραίτητων πόρων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς είπε στους βουλευτές ότι είχε ασκήσει πιέσεις για επιπλέον αμυντική χρηματοδότηση στον νέο προϋπολογισμό, αλλά δεν είχε λάβει έγκριση για τις δαπάνες.

«Έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουμε επί του παρόντος για πυρομαχικά…το οποίο είναι σημαντικό…δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις απειλές που αντιμετωπίζουμε», σχολίασε με τη σειρά του ο Μαγκάουαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βρετανία «Πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα, εκτός
του προγράμματος ρεκόρ, σε αυτό που ονομάζουμε ολοκληρωμένη αντιπυραυλική άμυνα», είπε.

Σχετικά με τον πρώην υπουργό Άμυνας Μαρκ Φρανσουά που είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν μπορεί να πολεμήσει τον στρατό του Πούτιν για περισσότερους από μερικούς μήνες σε έναν πόλεμο πυρών πλήρους κλίμακας επειδή δεν έχουμε τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό για να το κάνουμε αυτό», ο Μαγκάουαν τόνισε ότι υποστήριξε αυτήν την αξιολόγηση.




ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×