Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία εξοπλίζει την Αλβανία με όπλα κατά των drone


Τουρκική εταιρεία που εδρεύει στην Αττάλεια της Τουρκίας έχει αρχίσει να εξάγει όπλα κατά των drone, τα οποία είναι σχεδιασμένα από Τούρκους μηχανικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, για την Αλβανία και το Κατάρ, όπως γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για την εταιρεία «ULUSAL HARP TEKNOLOJİLERİ SAVUNMA SİSTEMLERİ A.Ş.» (Εθνικά Συστήματα Άμυνας Τεχνολογιών Πολέμου) που ασχολείται από το 1996 με αντιαεροπορικά όπλα.

Μάλιστα τα όπλα της κατέχουν ένα είδος πιστοποιητικού ασφαλείας του ΝΑΤΟ, έπειτα από επιθεώρηση που έγινε σε αυτά από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

το «IHAMAX»

Ο Μπεκίρ Γιαλτσίν, συντονιστής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας δήλωσε στο Anadolu ότι η εταιρεία παρήγαγε Jammers (αποκλειστές ραδιοκυμάτων), ενώ μετά από αίτημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν την παραγωγή των αντι-drone.

O Γιαλτσίν θεωρεί το προϊόν «IHAMAX» ως όπλο που αναπτύχθηκε ενάντια στα απειλητικά drone.

«Έχει πολύ υψηλότερα χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα προϊόντα. Είναι μια συσκευή που ζυγίζει κατά μέσο όρο 3-4 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί από ένα άτομο. «Η φορητή και μεταβλητή μπαταρία κάνει τη συσκευή μας ανώτερη», είπε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η συσκευή παρέχει γραμμική και κυκλική προστασία, ο Γιαλτσίν είπε ότι σε περίπτωση επίθεσης με drone, το υπεύθυνο άτομο που κατευθύνει τη συσκευή ενάντια στο drone, μπορεί να το απενεργοποιήσει.


Είπε ότι το «IHAMAX» προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις σε επιθέσεις drone που θα πραγματοποιηθούν σε ομάδες με κυκλική άμυνα. 

Επιπλέον προσθέτει ότι μετά την παρέμβαση του IHAMAX ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του drone, μπορεί να παραμείνει στον αέρα έως ότου εξαντληθεί η μπαταρία του ή «να επιστρέψει στη βάση» εάν έχει ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή.

Ο εξοπλισμός είναι έργο 100% των Τούρκων μηχανικών.

Ο Γιαλτσίν έδειξε επίσης ότι «η συσκευή ανάλογα με τις γεωγραφικές συνθήκες και τη σύνδεση μεταξύ του κέντρου εντολών και του drone είναι αποτελεσματική σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, ο χρόνος λειτουργίας της συσκευής είναι 60 έως 80 λεπτά και έως και 30 ημέρες μπορεί να παραμείνει σε αναμονή».

Οι πρώτες εξαγωγές προς την Αλβανία και το Κατάρ

Ο Γιαλτσίν τόνισε ότι για δύο χρόνια ο εξοπλισμός προσφέρεται για χρήση από το TSK και από ορισμένα ιδιωτικά ιδρύματα και οργανισμούς που πρέπει να προστατευτούν.

«Όσον αφορά τις άδειες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας φέτος ξεκινήσαμε τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Έχουμε εξαγάγει στην Αλβανία και το Κατάρ. Βρισκόμαστε επίσης σε συνομιλίες με άλλες χώρες».

«Υπάρχει αύξηση της ζήτησης ανάλογα με τα κοινωνικά και τα τρέχοντα γεγονότα», τόνισε ο Γιαλτσίν.

--



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×