Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η ανατριχιαστική δήλωση του Άγγελου Συρίγου για τη νέα NAVTEX ερευνών νοτίως της Κρήτης ένα πράγμα μόνο σημαίνει...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας και διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος, είπε σχετικά με την επέκταση των περιοχών ερευνών υδρογονανθράκων νοτιότερα της Κρήτης ότι:

«Οι εταιρίες αυτές διεκδίκησαν να κάνουν έρευνες στην περιοχή, πήραν άδεια και ζήτησαν, επειδή η (αρχική) περιοχή ήταν λίγο βορειότερα από τη μέση γραμμή, να επεκταθούν σε όλη αυτήν την περιοχή προφανώς επειδή υπάρχουν ενδείξεις για υδρογονάνθρακες. Και αυτό -εγώ θεωρώ πως είναι η είδηση της ημέρας- είναι ψήφος εμπιστοσύνης της αμερικανικής πλευράς. Όταν έρχεται η αμερικανική πλευρά και σου λέει ‘πήγαινέ το ως τη μέση γραμμή’, κάτι έχει από πίσω της».

Ναι κύριε υπουργέ, όντως κάτι έχει από πίσω της η Αμερική! Την ουρά της, που λέγεται «ελληνικές πολιτικές ηγεσίες», οι οποίες περιμένουν τους πάτρωνές τους να τους υποδείξουν το «πού», το «πότε» και το «πώς», θα ασκήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. 

Πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Αυτό που κάποτε αποτελούσε ντροπή και όνειδος για τα κόμματα να το παραδεχτούν, σήμερα έχει μετατραπεί σε «καμάρι» και αυτοδιαφημίζεται. Οπότε η «είδηση της ημέρας» κύριε υπουργέ είναι η χειροπιαστή επιβεβαίωση ότι άλλοι εκλέγονται και άλλοι μας κυβερνούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά -ω της υποτέλειας το αίσχος!- δεν μπορούν οι κυβερνώντες να κρύψουν την χαρά τους όταν αυτοί που πραγματικά μας «κυβερνούν» μας δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης», και μας επιτρέπουν -άκουσον άκουσον- να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε περιοχή που εποφθαλμιά η Λιβύη. Δηλαδή αν ακόμη και εκεί χρειαζόμαστε το «πράσινο φως», φανταστείτε τί πρόκειται να συμβεί στην Αν. Μεσόγειο... 

Αυτή είναι η κατάντια της παντελούς έλλειψης εθνικής στρατηγικής και της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής που θέλει την χώρα εξάρτημα και δορυφόρο της Δύσης. Είναι η κατάντια της «λογικής» που λέει ότι όλα πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό του «προβλέψιμου συμμάχου».

Εδώ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο στοχαστής και θεωρητικός του πολέμου Παναγιώτης Κονδύλης ο οποίος έγραφε χρόνια πριν στη «Θεωρία του Πολέμου»: «Τα πράγματα θα ήσαν πολύ απλούστερα, εννοείται, αν η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ήσαν κράτη με de facto μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα, αν δηλαδή οι αποφάσεις τους δεν εξαρτιούνταν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα από το τι ανέχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες...»

Περισσότερα και ΕΔΩ!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×