Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Το μαμούθ (Λ. Καλαρρύτης)

ΛΑΜΠΡΟΣ KΑΛΑΡΡΥΤΗΣ

Τώρα που τα πράγματα μπαίνουν σε μία σειρά και έγινε η αρχή με τις δηλώσεις Δένδια οι οποίες κατέστησαν σαφές τα αυτονόητα, ότι η γη δεν είναι επίπεδη, ο ήλιος δεν είναι πράσινος εκτός αν είσαι ΠΑΣΟΚ ‘80s και η τουρκική ατζέντα δεν είναι πρόσκληση για τσάι αλλά εντελώς παράνομη και απολύτως επιθετική, άρα η Τουρκία κράτος – πειρατής και όχι σύμμαχος, μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα.

Όταν όλοι γνωρίζουν – ανεξαρτήτως του τι υποκρίνονται – ότι η Τουρκία θέλει να ακρωτηριάσει την Ελλάδα και η Ελλάδα επιτέλους το δηλώνει δημοσίως σταματώντας την επικίνδυνη γελοιότητα να καμώνεται ότι έχει απέναντί της μία κανονική χώρα, έχει μπει φως στο δωμάτιο. Και στο δωμάτιο δεν υπάρχει απλώς ελέφαντας, αλλά ολόκληρο μαμούθ. Μαλλιαρό, με τεράστιους χαυλιόδοντες και βρωμάει.

Όποιος πλέον σου πει ότι μπορείς να μοιραστείς το δωμάτιο σου με το μαμούθ απλώς θα φανεί γελοίος και με σκοπιμότητα. Όπως γελοίος φαινόσουν κι εσύ τόσα χρόνια στο μισοσκόταδο- το οποίο βόλευε όλους – όταν έπιανες λίγο την ουρά, λίγο την προβοσκίδα, λίγο το τρίχωμα και έκανες ότι προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι.

Τελικά βγήκε ο Δένδιας και είπε «παιδιά τέρμα η πλάκα, μαμούθ στο δωμάτιο». Και μένουν όλοι κάγκελο παριστάνοντας τους έκπληκτους γιατί κάποιος είπε το προφανές. Ότι το μαμούθ δεν κρύβεται.

Οπότε τι κάνεις; Ή φεύγεις από το δωμάτιο ή βγάζεις το μαμούθ έξω. Και πως βγάζεις το ζώο έξω, που θα αγριέψει; Μια λύση υπάρχει. Πρώτα πυροβολείς στον αέρα για να τρομάξει. Και αν αντί να τρομάξει επιτεθεί, λυπάσαι, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή. Από το να σε πατήσει, ρίχνεις μία βολή με αυτά τα τεράστια μονόβολα που χρησιμοποιούν στο σαφάρι και το βγάζεις έξω οριζόντιο. Ή τεμαχισμένο αν δεν χωράει από τη πόρτα. Διότι τόσο καιρό που το έχει αφήσει μέσα, τρώει και έχει μεγαλώσει.

Απ’ ότι φαίνεται έχουμε ήδη αρχίσει και αγοράζουμε μονόβολα και αυτό είναι καλό σημάδι. Μόνο να θυμόμαστε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερη βολή. Το θηρίο δεν πρέπει να το τραυματίσεις και να το εξαγριώσεις, αλλά να το ξαπλώσεις μια κι έξω.

Έχεις προηγουμένως ρωτήσει ευγενικά τους υπολοίπους που δηλώνουν φιλόζωοι και επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να μοιραστείς το δωμάτιό σου με το μαμούθ, αν θέλει κάποιος από αυτούς να το πάρει στο δικό του.

Ή αν έχει τρόπο να του εξηγήσει ότι ο χώρος δεν είναι δικός του και ότι πρέπει να αποχωρήσει και να επιστρέψει στον τόπο του και στην εποχή του, διότι μεταξύ άλλων δεν ανήκει και σε αυτήν την χρονολογία. Και επειδή η απάντηση θα είναι αρνητική, εσύ θα οπλίσεις και θα ρίξεις αυτή τη μία και μόνο βολή. Και μετά μπορείς να τους στείλεις δώρο τους χαυλιόδοντες για να τους κρεμάσουν στον τοίχο τους και έτσι να θυμούνται και το μαμούθ και εσένα. Για πάντα.

Πηγή: pagenews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×