Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικά drones κατασκοπεύουν τον Έβρο – Η ανακάλυψη της ΕΥΠ και η ελληνική απάντηση


Υπερπτήσεις τουρκικών drones πάνω από τον -υπό κατασκευή- φράχτη του Έβρου. Ποια ήταν η άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Στον Έβρο έχουν μεταφερθεί τα «ιπτάμενα μάτια» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω τα drones του τουρκικού στρατού, τα οποία πλέον κατασκοπεύουν τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τους τελευταίους μήνες διαπιστώθηκε, τόσο από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και από αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ υπερπτήσεις τουρκικών drones πάνω από τον -υπό κατασκευή- φράχτη του Έβρου, όσο και στον ουρανό εντός του εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό ενεργοποίησε άμεσα τα ανακλαστικά της ΕΥΠ, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες, για την παρουσία στον ουρανό των Ελληνοτουρκικών συνόρων των ιπταμένων «ηλεκτρονικών ματιών» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η ΕΥΠ ενεργοποιώντας το πληροφοριακό της δίκτυο κατάφερε να διαπιστώσει την κινητικότητα κοντά στην Αδριανούπολη και συγκεκριμένα την βάση των τουρκικών drones, απ’ όπου απογειώνονται και δίνουν εικόνα στους χείριστες τους, τόσο για την πορεία των εργασιών του φράχτη, όσο και για την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στα σύνορα με την γείτονα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η βάση των τούρκικων drones στην Αδριανούπολη έχει το καμουφλάζ της σχολής εκπαίδευσης χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κάτι βέβαια που απλά αποτελεί την «βιτρίνα» της βάσης των «ιπτάμενων κατασκόπων», που καταφέρνουν να φτάσουν σε βάθος ακόμα και 20χλμ στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αντίδραση των Ελλήνων

Βέβαια αυτά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα από τις ελληνικές Αρχές, πολλώ δε μάλλον χωρίς απάντηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ήδη στην περιοχή των συνόρων έχουν εγκατασταθεί ραντάρ με αντί drone τεχνολογία, κατάλληλα και για την «τύφλωση» των «ιπταμένων ματιών» του τουρκικού κράτους, ενώ παράλληλα ενισχύεται με επιπλέον κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας, ο -υπό κατασκευή- φράχτης στο Έβρο.

Όσον αφορά στις κάμερες, είναι σύγχρονης τεχνολογίας και βεβαίως θερμικές, ενώ έχουν την δυνατότητα να «βλέπουν» σε μια απόσταση ακόμα και 100 χλμ και να εντοπίζουν σημεία κινήσεις και δραστηριότητας.

Την αντί drone τεχνολογία χειρίζονται ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τις κάμερες τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται στον Έβρο και συντονίζουν τις ενέργειες για την αποφυγή εισόδου μεταναστών από την Τουρκία, στο εσωτερικό της χώρας.

«Ακόμα ένα κόλπο της Τουρκίας έπεσε στο κενό, καθώς γρήγορα έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις των γειτόνων μας…», λέει με νόημα στο newsit.gr, στέλεχος ειδικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους που έχει γνώση των ενεργειών στα σύνορα και επιθυμεί να διατηρεί, για ευνόητους λόγους, την ανωνυμία του.

Πηγή: newsit.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×