Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η πανδημία Σόιμπλε δολοφονεί την ΕΕ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτός από οικονομικός δολοφόνος της χώρας μας, είναι πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Τώρα, σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές για την ήπειρό μας, την Ε.Ε. αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, ο κ. Σόιμπλε εκφράζει για μια επιπλέον φορά τις δυνάμεις του… προβλήματος. Αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε προοπτική λύσης ή -έστω- αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα εμφανιστούν άμα τη λήξει της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Σόιμπλε αναφέρει ότι «ο περιορισμός της -αναγκαίας- συζήτησης (σ.σ.: για τη βοήθεια των χωρών που θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα από την πανδημία) σε ένα εργαλείο δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ειδικά όταν αναζωπυρώνεται μόνο από ισχυρογνωμοσύνη μία παλιά διαμάχη (…). Τα ομόλογα κορονοϊού δεν θα καθιστούσαν την Ευρώπη ισχυρότερη, αλλά πιο αδύναμη».

Ο Σόιμπλε και οι κατεστημένες δυνάμεις της Γερμανίας, αλλά και άλλων κύκλων που στοιχίζονται πίσω του δεν θέλουν την έκδοση ομολόγων κορονοϊού, διότι το σχέδιο το οποίο προωθεί δεν περιλαμβάνει βοήθεια προς τις πληττόμενες χώρες της Ευρώπης, αλλά την υποδούλωσή τους μέσω της… διασποράς μιας «πανδημίας» Μνημονίων, όπως αυτά που επιβλήθηκαν στην πατρίδα μας.

Ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι απόψεις του δεν συμβολίζουν μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, το οποίο δεν αγγίζει άλλες χώρες. Η περιοριστική πολιτική του έχει προκαλέσει δεινά και σε κράτη που θεωρούντο πιο «προνομιούχα» από την Ελλάδα.

Προσπαθώντας οι κυβερνήσεις να χωρέσουν τους προϋπολογισμούς τους στο στενό «κοστούμι» της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. μείωσαν τα κονδύλια για την Υγεία και τώρα τα ευρωπαϊκά νεκροταφεία γεμίζουν από θύματα του κορονοϊού, που χτυπήθηκαν, δίχως να το γνωρίζουν, κι από την πανώλη των περικοπών, που «γονάτισαν» τις μονάδες υγείας και αφαίρεσαν κρεβάτια από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, όταν ηχούν οι καμπάνες της ανάγκης, δεν χτυπούν μόνο για τους ανήμπορους και τους φτωχούς, αλλά για όλους.

Πηγή: dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×