Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Γιατί κάποιοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν την άποψη του παγκόσμιου φήμης καθηγητή Ι. Ιωαννίδη σχετικά με τον κορωνοϊό;

iEpikaira.-  Στις 17 Μαρτίου 2020 ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης (professor of medicine, of epidemiology and population health, of biomedical data science, and of statistics at Stanford University and co-director of Stanford’s Meta-Research Innovation Center), δημοσίευσε ένα άρθρο στο statnews.com, όπου εξήγησε με επιστημονικά δεδομένα ότι δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή αντιμετώπιση της επιδημίας. Παρά ταύτα όμως, έχουν υιοθετηθεί δρακόντεια μέτρα σε πολλές χώρες, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή τους. Με άλλα λόγια, τα δεδομένα που έχουμε για τον ιό δεν δικαιολογούν τις αντιδράσεις των κυβερνήσεων.


Κάποιοι έσπευσαν τις επόμενες ημέρες να υποβαθμίσουν την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του καθηγητή, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε το 2017, 150.000 επιστημονικές ετεροαναφορές, γεγονός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως και συγκεκριμένα στο top-20 των πλέον αναφερόμενων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Για αυτόν τον λόγο αναδημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε το 2017 στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη.
Αφού την παρακολουθήσετε εκτιμούμε ότι μάλλον θα δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψή του, από ότι κάποιοι -σκοπίμως (;)- ήθελαν να της προσδώσουν. Και ενδεχομένως να απορήσετε για τις επιλογές των κυβερνήσεων σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×