Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σενέρ Λεβέντ: Ο Ερντογάν χρειάζεται τον πόλεμο…

Αυτός είναι λοιπόν ο Ταγίπ Ερντογάν… Προσέξτε καλά αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα. Στη Συρία ο Ερντογάν δεν κέρδισε όπως νομίζουν κάποιοι. Ηττήθηκε και έγινε ρεζίλι. Η κατάληψη μιας μικρής περιοχής της Συρίας μαζί με τους τζιχαντιστές κατσαπλιάδες που πρόσθεσε στον τουρκικό στρατό, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Επίσης από εκεί θα αποσυρθεί. Ακόμη και αν δεν θέλει θα τον βγάλουν. Αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση-ρεζιλι, εκτός από το Κατάρ, το Πακιστάν και τη δική μας κατοχική κυβέρνηση, κανείς άλλος δεν τη στήριξε. Ο Ερντογάν πονάει…Κανείς δεν του ευχήθηκε τίποτε για τους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες…

Μα καλά τι περίμενε, να του ευχηθούν για αυτούς τους εισβολείς κατσαπλιάδες που πεθαίνουν στον πόλεμο; Μήπως πιστεύει πως κανείς δεν γνωρίζει, από ποιο κοπάδι μάζεψε αυτούς τους ψυχοπαθείς τζιχαντιστές; Τρελάθηκε μήπως τόσο αυτός ο κόσμος ώστε να ευχηθεί συλλυπητήρια για τον θάνατο του εισβολέα;
……
Ο Έλληνας βουλευτής Άγγελος Συρίγος δήλωσε μετά από την Συρία η σειρά θα έρθει για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο… Για ποιο λόγο; Όπως λέει η Τουρκία θέλει να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή, για αυτό.
Αυτή η πρόβλεψη μπορεί να είναι σωστή αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένας ακόμη πιο σημαντικός λόγος. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία χωρίς πόλεμο. Και αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι μόνο σε αυτόν. Έτσι είναι όλοι οι φασίστες δικτάτορες. Τους χρειάζεται να βγάζουν ωραίους λόγους πάνω από τα φέρετρα.
Το έχω γράψει και παλιότερα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Κύπρο είναι η φασιστική δικτατορία του Ερντογάν. Αν δεν βρει πού να επιτεθεί θα επιτεθεί στην Κύπρο. Αμερική και Ρωσία δεν θα του επέτρεπαν; Σε αυτές τις επιχειρήσεις τα πιο αποτελεσματικά όπλα είναι οι προβοκάτσιες και τα ψέματα.
……
Κύριε εσείς οι οποίοι μέχρι τώρα υπερασπιζόσασταν τον Ερντογάν, λέγοντας πώς δήθεν είναι υπέρ της λύσης, πλέον δεν μπορείτε να τον υπερασπιστείτε.
Κρίμα για τα τόσα χρόνια που ξοδέψατε άδικα θεωρώντας πως εκείνος έχει δίκιο.
Ιδιαίτερα εσύ κύριε κομμουνιστή πρόεδρε…
Μία μέρα θα αισθανθείς ακόμη μεγαλύτερη ντροπή για αυτό…
Όλοι σας χρωστάτε ένα συγνώμη προς την κοινωνία…

Σενέρ Λεβέντ

Τουρκοκυπριακη εφημερίδα Αφρικα 31/10/2019

Πηγή: tourkikanea.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×