Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ηλεκτρονικές παρεμβολές κατά ελληνικών μαχητικών και «προσεγγίσεις κάτω από τα 50 μέτρα»

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των παραβάσεων-παραβιάσεων στο Αιγαίο έχει αυξηθεί δραματικά. Κι όμως όπως λένε οι πληροφορίες, αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί η ελληνική ΠΑ. Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν γίνει άκρως επικίνδυνες και είναι δύσκολο να αντικρούσεις όσους υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν το ατύχημα στο Αιγαίο.

Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ηλεκτρονικών παρεμβολών από τουρκικά αεροσκάφη προς τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισης. Την ίδια ώρα είναι μεγάλη η αύξηση των περιπτώσεων κατά τις οποίες οι Τούρκοι κάνουν άκρως επικίνδυνους ελιγμούς. Σε κάποιες απ΄ αυτές μαχητικά αεροσκάφη έχουν βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Το Militaire.gr έχει γράψει για κάποιες απ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύαμε ότι είναι η εξαίρεση, αλλά μας λένε ότι οι Τούρκοι θέλουν να τις κάνουν κανόνα.

Χρειάζεται ασφαλώς προσοχή ,γιατί η Τουρκία αναζητά σίγουρα ένα “γεγονός” που θα τις επιτρέψει να κάνει αυτό που θέλει: να κλιμακώσει μια κρίση πιστεύοντας ότι απ΄ αυτή έχει μόνο να κερδίσει.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×