Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Su-35: Κίνηση ΜΑΤ της Κίνας με την αγορά των πανίσχυρων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών!

Μπορεί η Ρωσία να έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή και την ανάπτυξη των stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57 για τις αεροπορικές δυνάμεις της αλλά και να το εξάγει σε χώρες όπως η Κίνα, όμως η στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών ενισχύθηκε με άξονα το καλύτερο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το Πεκίνο ολοκλήρωσε τη συμφωνία αγοράς των μαχητικών Su-35 από την Μόσχα, βάζοντας “φωτιά” στα γεωπολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ η είδηση-βόμβα ανησυχεί το NATO καθώς οι εξαγωγές των Ρώσων σε οπλικά συστήματα αυξάνονται.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασίας της Ρωσία με δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, έκανε γνωστό πως ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών 4 ++ γενιάς, Sukhoi Su-35 στην Κίνα.

Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που αποφάσισε και προχώρησε στην αγορά των μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας Su-35.

Η σύμβαση, που είχε υπογραφεί το 2015, ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, να προβλέπει αφενός την παράδοση 24 αεροσκαφών στην Κίνα, αφετέρου την παράδοση του εξοπλισμού εδάφους και εφεδρικών κινητήρων.

Σε ό,τι αφορά το αεροσκάφος, το Su-35S θεωρείται 4ης ++ γενιάς και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 19 Φεβρουαρίου 2008 και εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2015. Ζυγίζει 19 τόνους, μπορεί να πετάξει μέχρι τα 20.000 μέτρα, να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 2.500 χιλιόμετρα την ώρα και είναι μονοθέσιο.
Διαθέτει ένα πυροβόλο όπλο 30 χιλιοστών, ενώ μπορεί να φέρει μέχρι 8 τόνους ωφέλιμου φορτίου οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, όπως πυραύλους και βόμβες διαφόρων τύπων. Η ακτίνα δράσης του αεροσκάφους είναι 932 μίλια και δύναται να μεταφέρει 12 πυραύλους στους ισάριθμους πτερυγικούς φορείς.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×