Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Όσοι δεν κάηκαν... τους γκρεμίζουν! Από Δευτέρα οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων...

Έρχονται κατεδαφίσεις - εξπρές για 3.700 αυθαίρετα στην Αττική μετά την ψήφιση της τροπολογίας χθες από τη Βουλή. Τη Δευτέρα αναμένεται η λίστα με τα πρώτα 100 αυθαίρετα και να δουλέψουν οι πρώτες μπουλντόζες.

Άμεσα θα δουλέψουν οι μπουλντόζες για τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας χθες από τη Βουλή, οι κατεδαφίσεις θα γίνουν με διαδικασίες εξπρές.

Η πρώτη λίστα αφορά 100 περιπτώσεις αυθαιρέτων.

Συνολικά στη λίστα του ΥΠΕΚΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, βρίσκονται 2.500 περιπτώσεις αυθαιρέτων σε δασική έκταση και 685 αυθαιρέτων στον αιγιαλό. Για αυτές τις περιπτώσεις, έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Οι fast track κατεδαφίσεις θα προχωρούν παράλληλα με τη συνηθισμένη διαδικασία κατεδαφίσεων, καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα μπορεί να αποφασίζει για κατεδαφίσεις, μετά από σχετική εισήγηση των επιθεωρητών του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που ψηφίστηκε, προβλέπει την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε περιπτώσεις περιφράξεων, σε ζώνη πλάτους 500 μ. από το όριο αιγιαλού, που εμποδίζουν την ακώλυτη πρόσβαση στην ακτή, αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν λόγω πυρκαγιάς και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, αυθαιρέτων κτισμάτων σε περιοχές που περιλαμβάνονται σε ρέματα και βρίσκονται σε Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου, καθώς και ετοιμόρροπων οικοδομών.

Πηγή: sputniknews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×