Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΙΑΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η δήλωση Τραμπ που προαναγγέλλει επίθεση στο ΙΡΑΝ (;)

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί προέτρεψε την Κυριακή τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά, αναφερόμενος στις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον προς τους συμμάχους της να σταματήσουν τις εισαγωγές του ιρανικού πετρελαίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή την Τεχεράνη ότι το Ιράν θα υποστεί συνέπειες «τις οποίες λίγοι στην ιστορία έχουν υποστεί ποτέ», αν απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
​Ο ιρανός πρόεδρος είχε νωρίτερα ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος όλων των πολέμων, αλλά δεν απέκλεισε την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

«Σήμερα, το να συνομιλείς με τις ΗΠΑ δεν έχει νόημα εκτός αν παραδίνεσαι και βάζει τέλος στα ανθρώπινα επιτεύγματα. Κύριε Τραμπ είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι και φύλακες της ασφάλειας του θαλάσσιου δρόμου της περιοχής καθ 'όλη την ιστορία. Μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, θα το μετανιώσετε» δήλωσε ο Ροχανί σε συνάντηση με Ιρανούς διπλωμάτες, όπως έκανε γνωστό το προεδρικό γραφείο.

Ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η εξουσία του Ιράν είναι αποτρεπτικού χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν αγωνίστηκε ενάντια σε κανέναν. «Αλλά οι εχθροί πρέπει να κατανοήσουν καλά ότι ο πόλεμος με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των πολέμων και η ειρήνη με το Ιράν είναι η μητέρα κάθε ειρήνης. Δεν έχουμε ποτέ εκφοβηθεί και θα αντιμετωπίσουμε την απειλή με απειλή», τόνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο την Κυριακή σε ομιλία του με θέμα το Ιράν στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ συνέκρινε την ιρανική κυβέρνηση με τη μαφία.

«Το Ιράν διοικείται από κάτι που μοιάζει περισσότερο με τη μαφία παρά με μια κυβέρνηση», δήλωσε ο Πομπέο.

Στις αρχές Μαΐου, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, που υπογράφτηκε το 2015 στη Βιέννη από το Ιράν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα, Τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

[iEp: Είναι θέμα χρόνου για να γίνει το απονενοημένο εναντίον του Ιράν... Το Ισραήλ προετοιμάζει το έδαφος εδώ και πολλά χρόνια! Και ιδού η απάντηση:

]

Πηγή: sputniknews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×