Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τούρκος υπουργός Celik προς Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις!»

Ο τούρκος υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ότι «η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα (11/6) η τουρκική πλευρά, με αφορμή το ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών, καθώς όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο τούρκος υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Omer Celik, «η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρεκια συνέντευξης που παραχώρησε για το ζήτημα που έχει προκύψει στην Αυστρία, με το κλείσιμο των τζαμιών που χρηματοδοτήθηκαν από την Τουρκία, ο Celik αναφέρθηκε στην αλλαγή που είχε η Ελλάδα στη στάση της, υποστηρίζοντας ότι υπήρκαν παρεμβάσεις άλλων χωρών για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

«Όταν συζητήσαμε για πρώτη φορά το θέμα των πραξικοπηματιών στρατιωτικών έλεγαν ότι αυτό είναι απαράδεκτο, μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι είχαν παρέμβει άλλες χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα, «μετατράπηκε σε μια χώρα που υποθάλπει πραξικοπηματίες».
«Αυτά τα άτομα, που προστατεύουν, τράβηξαν σκανδάλη εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Celik, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για εμάς», καθώς αποτελεί «ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι το ζήτημα πλέον «δεν έχει να κάνει με το δίκαιο», και ότι έχει πάρει άλλη διάσταση», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να αποσπάσει «στρατιωτικά μυστικά από αυτά τα άτομα», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «ο καθένας από αυτούς είναι ένα πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας».

«Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», καταλήγει ο τούρκος υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[Άλλη μια κίνηση της Τουρκίας που επιβεβαιώνει ότι χτίζει μεθοδικά το νέο casus belli έναντι της χώρας μας ώστε να δικαιολογίσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει πράξη την επεκτατική της πολιτική με τα μάτια στραμμένα στο Αιγαίο (ΕΔΩ) όπως έχει αναλυθεί ΕΔΩ!]

Πηγή: bankingnews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×