Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Όταν η πολιτική δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να ερμηνεύσει την ίδια την πραγματικότητα (τα γεγονότα, τα ρεαλιστικά δεδομένα), τότε αποφασίζει να τα καταργήσει!

[iEp: Αυτό δεν είναι που κάνει το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝ(Θ)ΕΛ από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του; Μεταποιεί ακατάσχετα τα ΝΑΙ σε ΟΧΙ και τούμπαλιν. Αυτή είναι η μεταμοντέρνα πολιτική των κατ' επίφαση αριστερών μετά των δεξιών τους γκουβερνάντων. Πολλοί έχουν αποδώσει αυτήν την πολιτική "τακτική" στην πολιτική ανηθικότητα που τους διακατέχει (ως πρόσωπα και κατ' επέκταση ως κόμματα) αλλά το παρακάτω άρθρο επισημαίνει ότι συμβαίνει κάτι πολύ πιο υποχθόνιο. Αυτό είναι η εφαρμογή της έννοιας της "μετα-αλήθειας" η οποία πρόσφατα συζητήθηκε στην Λέσχη Bildergerg και πλέον αποτελεί μέσω χειραγώγησης των λαών από την παγκόσμια ελίτ και των κατά τόπους υποχείριών της. Διαβάστε παρακάτω για του λόγου το αληθές...]

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν στο Τορίνο οι εργασίες της 66ης Συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με τη συμμετοχή 131 προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Το ενδιαφέρον της φετινής συνόδου επικεντρώθηκε σε τρία απρόσμενα και αποκαλυπτικά ζητήματα της ατζέντας της Λέσχης:
  • τον κόσμο της μετα-αλήθειας (post-truth),
  • τους κβαντικούς υπολογισμούς και
  • την τεχνητή νοημοσύνη που αναμφίβολα δείχνουν και τον προσανατολισμό των ελίτ του διεθνούς κεφαλαίου στις εκκολαπτόμενες νέες επιστημονικές και κοινωνικές πραγματικότητες και στον έλεγχό τους.
Όπως έχει με σαφήνεια εξηγήσει ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Θεόδωρος Γεωργίου σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών (2.1.2017) ότι οι νεοφιλελεύθεροι μηχανισμοί σχεδιασμού της πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρεία των ΗΠΑ «αισθάνθηκαν ότι η γη φεύγει κάτω από τα πόδια τους και επινόησαν τη θεωρία της «μετα-αλήθειας», σύμφωνα με την οποία δεν υφίστανται τα γεγονότα ως ρεαλιστικά δεδομένα, τα οποία μπορούν και θα μπορούσαν να αποτελούν τη βάση ελέγχου των προτάσεων των ομιλητών.

Στην περίπτωση της πολιτικής κοινωνίας δεν έχουμε να κάνουμε με μια κάποια σχέση αντιστοίχισης ανάμεσα στον ομιλητή-πολιτικώς δρώντα και σ’ αυτά που τελικά εφαρμόζονται ως αποφάσεις και πράξεις του (το περιώνυμο θέμα της πολιτικής αλήθειας), αλλά μιλάμε για την ίδια την υπόσταση και τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συλλογικότητας ως πολιτικής κοινωνίας».

Ο Γεωργίου επισημαίνει επίσης ότι «σε κάθε ιστορική στιγμή, κατά την οποία ο νεοφιλελευθερισμός δεν μπορεί να ερμηνεύσει την ίδια την πραγματικότητα (δηλ. τα γεγονότα, τα ρεαλιστικά δεδομένα), «αποφασίζει» να τα καταργήσει», όπως είχε κάνει το 1989 με το «τέλος της ιστορίας».

Σημειώνουμε εδώ παρενθετικά ότι σε πρόσφατο άρθρο μας επισημαίναμε ακριβώς την συνέχιση αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε με μεθόδους ιδιωτικοποίησης (διάβαζε παραποίησης) της ιστορίας και συνεχίζεται τώρα εντατικά με την απορρύθμιση του παρελθόντος που αποβλέπει ουσιαστικά στην κατάργηση της ιστορίας.

Ο καθηγητής Γεωργίου επισημαίνει επίσης πως με την ιδεολογική κατασκευή της μετα-αλήθειας «έχει δημιουργηθεί ο ψηφιακός και ο τεχνολογικός μηχανισμός εν γένει, ο οποίος ως προτάσεις και ως φράσεις και ως διανοητικός νους δημιουργεί και ελέγχει τον κόσμο».

Σημειωτέον ότι το ιδεολόγημα της μετα-αλήθειας πλαισιώθηκε στις εργασίες της Μπίλντερμπεργκ με θεματικές για τις ΗΠΑ στα μέσα της προεδρικής θητείας, το ελεύθερο εμπόριο, την αμερικανική παγκόσμια ηγεσία, τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, καθώς και το ρόλο της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν στις διεθνείς εξελίξεις.

Το άλλο «καυτό» ζήτημα που συζητήθηκε στη Λέσχη είναι αυτό των «κβαντικών υπολογισμών», δηλαδή το αποτέλεσμα της λειτουργίας των λεγόμενων κβαντικών υπολογιστών, ήτοι υπολογιστικών μηχανών που εκμεταλλεύονται τις αρχές της κβαντομηχανικής, όπως την αρχή της υπέρθεσης και της διεμπλοκής καταστάσεων, για να φέρει εις πέρας την επεξεργασία πολύπλοκων δεδομένων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διατύπωση κατάλληλων αλγορίθμων που στηρίζονται στη στοιχειώδη μονάδα πληροφορίας qubit, αντί για το bit των κλασικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα την εκθετική υπολογιστική δυνατότητα της μηχανής. Η ενασχόληση των μελών της Λέσχης με το εν λόγω θέμα δεν σχετίζεται μόνο με την εμπορική εκμετάλλευση τέτοιων υπολογιστικών μηχανών, αλλά και με τη χρήση τους στη λήψη των αποφάσεων (χρηματιστήρια, πόλεμος, χειραγώγηση κοινωνιών κ.ο.κ.).

Το τρίτο «καυτό» θέμα που συζητήθηκε στο Τορίνο είναι η τεχνητή νοημοσύνη, και κυρίως η εμπορική και πολιτική της χρήση, ειδικά σε σχέση με το μέλλον της εργασίας και την πρόκληση της ανισότητας.
Η φετινή ατζέντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ καταγράφει τις επερχόμενες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και τις νέες μεθόδους χειραγώγησης που δρομολογεί η διεθνής του κεφαλαίου, η οποία ιδρύθηκε το 1954 από τον πρίγκιπα Μπέρνχαρντ, παππού του σημερινού βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ και πρωτοσυνεδρίασε στο ξενοδοχείο De Bilderberg στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας.

Στη Λέσχη μετέχουν δισεκατομμυριούχοι, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι, πρωθυπουργοί, παράγοντες του ΝΑΤΟ και άλλες προσωπικότητες που σφυρηλατούν τους δεσμούς Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης.
[iEp: Είναι καταφανές πλέον από που προέρχονται οι απολυταρχικές πρακτικές φασιστικής διακυβέρνησης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΝ(Θ)ΕΛ να μην συμμετείχαν στην φετινή Bildergberg γιατί πλέον είναι καμένο χαρτί, αλλά η πολιτική αιδώ και οι τακτικές τους, είναι προφανές ότι υποδεικνύονται από την παγκόσμια ελίτ. Η χώρα μας αποτελεί το πειραματόζωο στην πρώιμη εφαρμογή τους! Να τους χαιρόμαστε τους ραγιάδες του νεοταξισμού... και να το θυμόμαστε καλά όταν απλώσουμε το χέρι μας την επόμενη φορά στην κάλπη...]



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×