Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Νέοι «χρησμοί» από τον «πανταχού παρών» πρέσβη Πάιατ...

«Πανταχού παρών» είναι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και παρεμβαίνει για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ είτε αυτά αφορούν τα γεωπολιτικά είτε τα εξοπλιστικά.

Την Παρασκευή ήταν στη Βουλή όταν η Επιτροπή Εξοπλιστικών συνεδρίαζε για την έγκριση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 [όπου ακολουθήθηκαν διαδικασίες αδιαφάνειας και έγιναν σκανδαλώδεις ανατροπές ΕΔΩ μετά την παρέμβαση του Αμερικανικού δάκτυλου!] και χθες βρέθηκε στο 6ο ετήσιο συνέδριο «Exposec DefenseWorld» που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Πάιατ πολλές φορές έχει χαρακτηρίσει «στρατηγικό εταίρο» την Ελλάδα, αλλά πολλές είναι επίσης οι περιπτώσεις που έχει αναφερθεί στην αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Ετσι και χθες έκανε μια συνδυαστική ομιλία, υποστηρίζοντας ότι «το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις» επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεισφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και προέβλεψε ότι οι επόμενες 100 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, καθώς «θα βγει από το πρόγραμμα επιτήρησης και θα μπει στον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη». Για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι χάρη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την επιμονή, τον επαγγελματισμό και τη θυσία στο καθήκον η Ελλάδα απέκτησε και πάλι ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο μέσα στις συμμαχίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Παρών και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε ότι «σε θέματα άμυνας και ασφάλειας υπάρχει εθνική γραμμή».

[...Όλα τα παραπάνω σε επιβεβαίωση όσων αναφέραμε ΕΔΩ για να μην ξεχνιόμαστε! Τα μάτια σας στον Πρέσβη και τους "χρησμούς" του. Όχι το σανό αλλά αυτά που εννοεί πίσω από τα λόγια...]

Πηγή: dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×