Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μέχρι και βίντεο σκηνοθέτησαν για να μας πείσουν για την νομιμοποίηση της Κάνναβης!

Βίντεο με τη... «σφραγίδα» Καρανίκα για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, μόνο που αυτήν τη φορά δεν επέλεξε το κλασικό κανάλι του πρωθυπουργού στο YouTube, αλλά ένα νέο κανάλι, και αντί του μότο «Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη» προτάχθηκε το «Είναι λογικό και δεν αλλάζει». 

Το βίντεο σκηνοθετικά και σεναριολογικά παραπέμπει στα αντίστοιχα που κυκλοφόρησαν για τα σχολικά γεύματα, τις εκπτώσεις στο ρεύμα κ.λπ., ωστόσο είναι πασιφανής η απόσταση που φαίνεται ότι πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο έχει κάνει «σημαία» ο σύμβουλος και φίλος του από παλιά. 

Η κάνναβη, ως γνωστόν, αποτελεί το προνομιακό πεδίο ενασχόλησης του Νίκου Καρανίκα -και το μοναδικό, όπως λένε κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου-, έχοντας κάνει πολλές αναρτήσεις στο facebook, ανάμεσα στις οποίες ξεχώριζε ως... κορυφαία εκείνη όπου αναφερόταν στις... αντικαρκινικές ιδιότητες του φυτού, όσο και αν επιστημονικά ουδέποτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, η ψυχαγωγική χρήση της ινδικής κάνναβης (κοινώς, το κάπνισμα φούντας) ενοχοποιείται από την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία ως αιτία εμφάνισης σοβαρότατων ψυχικών διαταραχών, ειδικά ανάμεσα στους εφήβους.

Το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρεται, βεβαίως, στη φαρμακευτική χρήση και όχι στην ψυχαγωγική, και πρωταγωνιστεί ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, ο οποίος με την ιδιότητά του ως φαρμακοποιός εκφράζει την ευχή σταδιακά τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης να μπουν στη συνταγογράφηση.
«Την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμη τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών» σημειώνει και, αναφερόμενος στα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής λέει ότι οφείλουμε να τα σπάσουμε και πως «οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία τους προέχει πάνω απ' όλα». 

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «οι ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης», καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία».



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×