Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΒΟΜΒΑ: Τέως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Παραγιουδάκης είπε «Την είχαν στημένη στους Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο!»

Ο Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στον Realfm, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να τραβήξουν αρκετά μακριά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το περιστατικό στο έπακρο.

«Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων. Την είχαν στήσει στους Έλληνες στρατιώτες. Αν ήταν αντίστοιχοι Τούρκοι στρατιωτικοί – που είναι και κληρωτοί – δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν. Είπαν ότι οι ”αετοί των συνόρων” συνέλαβαν τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

Προφανώς και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν συμμερίζεται την…χαλαρή αντίδραση από το Μαξίμου, εξηγώντας πως οι Τούρκοι λένε ψέματα για την παραβίαση των συνόρων από τους στρατιώτες, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή:
«Οι Τούρκοι λένε ψέματα για τα 253 μέτρα. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά λόγω και των εδαφικών συνθηκών. Ήταν ικανοί, εκπαιδευμένοι και έμπειροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Αν ήταν στο έδαφός μας δεν θα τους έπιαναν ποτέ. Θα σκοτώνονταν αλλά δεν θα παραδίδονταν. Ξέρω πώς σκέφτονται και πώς αντιδρούν οι Έλληνες στρατιωτικοί των συνόρων.

Μπορεί τέλος να τους κρατήσουν για πάρα πολύ καιρό και να αποφασίσουν τελικά την καταδίκη τους».



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×