Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Οι ζαβολιές μερικών γιαλαντζί κομμουνιστών, χτύπησαν κόκκινο...

Όταν ένα λαός έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα και όλα, μα όλα, πηγαίνουν πρίμα, τότε οι κυβερνώντες θα πρέπει να βρουν και να του προσφέρουν άλλα θέματα, που θα τον βγάλουν από την πλήξη και την ανία της τρυφηλότητος και της μαλθακότητος. Εδώ θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησή μας, στο τομέα αυτό έχει δώσει εξετάσεις και έχει πάρει άριστα, αν και δεν δέχεται τα αριστεία.

Έτσι και τώρα. Πάνω που όλα τσούλαγαν όμορφα κι’ ωραία, με τα χασισάκια μας και τους Ρουβίκωνές μας, σκάει μύτη, τι λέτε; Ο ανασχηματισμός. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Ένας ανασχηματισμός, τόσος με το συμπάθιο, να τρώει ο Καρανίκας και του Φλαμπουράρη να μη δίνει.

Εδώ που τα λέμε όμως, ήταν επιβεβλημένος, αφού οι ζαβολιές (για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται) μερικών γιαλαντζί κομμουνιστών, χτύπησαν κόκκινο (τι άλλο άραγε θα μπορούσαν να χτυπήσουν;). Κάτι ο κ. Μουζάλας που τα μούσκεψε με την μεταναστευτική πολιτική του, κάτι η κ. Ράνια Αντωνοπούλου που ενθυλάκωνε νομίμως μεν, εντελώς ανηθίκως δε, το χιλιάρικο για να νοικιάζει σπίτι, βάλανε φωτιά στα τόπια. Και ποιά έπαιρνε το επίδομα; Η κυρία, που δεν ξέρει η δεξιά της τσέπη τι έχει το αριστερό της πορτοφόλι. Κάποιες πληροφορίες, που την φέρουν να σιτιζόταν και από τα συσσίτια απόρων της Χρυσής Αυγής, μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πρέπει να είναι σπιουνιές και συντροφικά μαχαιρώματα.

Όλα αυτά λοιπόν, οδήγησαν τον μεγάλο τιμονιέρη Αλέξη Τσίπρα, στον ανασχηματισμό της περασμένη εβδομάδος. 

Μια πρώτη ματιά, δείχνει ότι η αναδόμηση (πού είσαι μεγάλε Ανδρέα με την ορολογία σου…), έγινε πολύ βιαστικά. Αλλιώς, δεν θα ανακοίνωνε ο κ. Τζανακόπουλος ότι ο κ. Κων. Στρατής αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χωρίς όμως να φεύγει ο νυν κ. Βασιλειάδης. Άρα, στο συγκεκριμένο υπουργείο δύο υπουργοί. Ίσως η αρχική σκέψη να ήταν πράγματι για δύο υπουργούς, μια και κάθε Κυριακή πέφτει πολύ δουλειά. Πότε με τα ντου των «επιστημόνων» μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πότε με την εισβολή «φιλάθλων» στα «επίσημα» της γηπεδούχου ομάδας. Πότε με εκσφενδόνιση διαφόρων «ακινδύνων» αντικειμένων, όπως αριθμομηχανών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, υπολογιστών και ποικιλία άλλων βλημάτων, που εκτοξεύουν άλλα βλήματα από την εξέδρα.

Τέλος, η μεγίστη των εκπλήξεων, κρυβόταν στην υπουργοποίηση του κ. Κουβέλη, που ξεσήκωσε πανηγύρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πανηγύρι και πρόγκα, που ανάγκασε την κ. Μαρία Κουβέλη, κόρη του νέου υπουργού, να συστήσει δημοκρατικότατα «ξύδι» στους διαφωνούντες. Τελικώς ό,τι μικρομάθεις, δεν μεγαλαφήνεις. Η κ. Κουβέλη πλέρια και πούρα (γνήσια) αριστερή απ’ τα γεννοφάσκια της, δεν ανέχεται ούτε γι΄ αστείο την κριτική και το χιούμορ.

Προσωπικώς δεν έχω κάτι με τον κ. Κουβέλη και του εύχομαι καλή επιτυχία, φοβάμαι όμως ότι θα έχουν κάτι μαζί του οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως έχει κάτι μαζί του και η ΝΔ, η εκπρόσωπος της οποίας κ. Σπυράκη δήλωσε: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μη τι άλλο o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Να, κάτι τέτοια διαβάζω και έχω αδειάσει το φαρμακείο της γειτονιάς μου από τα ηρεμιστικά. Ρε παιδιά της ΝΔ, που πρώτα είσαστε ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης δεν συνεργαζόταν αρμονικότατα με τον κ. Σαμαρά το 2012; Τότε ήταν η φρεσκαδούρα και τώρα έγινε «προχθές»;

Έτσι όπως πάνε οι πολιτικοί μας με τις κωλοτούμπες και τις μπούρδες τους μας βλέπω στο νοσοκομείο. Προσοχή όμως σε καμία περίπτωση στο Γ.Ν. Θύρας, διότι τότε μπορεί να μας χειρουργήσει ο τεχνίτης μοτοσυκλετών κ. Πανοτόπουλος…

Πηγή: του Χρήστου Μπολώση dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×