Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς και οι εκατομμυριούχοι Υπουργοί με τα επιδόματα ενοικίου!

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου. Την ίδια στιγμή, μας θυμίζει ότι την διάταξη που κατήργησε την είχε θεσπίσει ο ίδιος, προφανώς μέχρι να ανακαλυφθεί και να αναγκαστεί να την καταργήσει. 

Εν τω μεταξύ, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία δεν ζήτησε καν συγγνώμη, για το γεγονός ότι πήρε κρατικό χρήμα για να πληρώσει δαπάνη του δημοσίου για τη διαμονή της στο Κολωνάκι. 

Αλλά προέκυψε και κάτι ακόμα. Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κ. Δήμητρα Χαλικιά -πρώην Γενική Γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, που είχε παραιτηθεί καταγγέλλοντας την προϊσταμένη της, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου για ατασθαλίες σχετικές με το ΑΣΕΠ- επανέρχεται με καταγγελίες για δυο ακόμα μεθοδεύσεις που, κατά την ίδια, είναι σκανδαλώδεις.

Και η κακόγουστη φάρσα που επεφύλαξε η κυβέρνηση για τον εαυτό της, συνεχίστηκε με την κυρία Αντωνοπούλου να δηλώνει ότι δεν έκανε ποτέ αίτηση για να λάβει το επίδομα ενώ το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, τη διαψεύδει πανηγυρικά. Η αίτησή της έχει όνομα και ημερομηνία: 11 Απριλίου του 2016. Στη συνέχεια, με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, η ίδια αιτήθηκε και έλαβε επιδόματα τεσσάρων μηνών από 1η Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου του 2017, ύψους 4.000 ευρώ.

Ψέμα στο ψέμα, ξέπεσε και στα δικά του χέρια... Ο Αλέξης ξέρει να προσαρμόζει επιδέξια, το «ηθικό πλεονέκτημα», σύμφωνα με τις περιστάσεις αλλά αυτή τη φορά, οι συνθήκες τον ξεπέρασαν.

Το ερώτημα είναι, από δω και πέρα, ποιος συνεχίζει να τους πιστεύει και να τους πριμοδοτεί; Το ποσοστό τους συνεχίζει να προσεγγίζει το 25%, δείχνοντας ότι ένας στο τέσσερις ψηφοφόρους επιμένει στο γνωστό μότο «και οι άλλοι καλύτεροι ήταν;»...

Δεν είναι απίθανο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρηθεί μέχρι την εκλογική αναμέτρηση αλλά το σίγουρο είναι πως η αποπομπή της κας Αντωνοπούλου έβαλε οριστικό τέλος στην επιδοματική πολιτική του ηθικού πλεονεκτήματος. Αυτής που κρατούσε σφιχτά ο Αλέξης «στη ζώνη του δεμένη» και σφύριζε αδιάφορα, κάθε φορά που έβγαιναν στη φόρα τα άπλυτα των υπουργών του.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει βέβαια άλλα «αριστερά» κόλπα, όπως διορισμούς και κρατικά δωράκια σε ημέτερους, με την προϋπόθεση ότι οι δανειστές θα το επιτρέψουν. Κάθε επιδότηση όμως, σε αξίες, ηθική φτιαγμένη από «άλλο υλικό» και ένα σωρό άλλες μπαρούφες με τις οποίες τάϊζε σανό τους συντρόφους, περνάει πλέον στο παρελθόν.

Ήταν να μην κάνει την αρχή. Με την απόλυση της Αντωνοπούλου [και του συζύγου της Υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου] έσπασε η αλυσίδα της υποκρισίας που πάλευε να κρατήσει ενωμένη ως τώρα...

Του Ανδρέα Ζαμπούκα
Πηγή: liberal.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×