Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Αυξάνει τραγικά τις εγκυμοσύνες

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων μειώνονται όταν περικόπτεται η χρηματοδότηση για τη σεξουαλική αγωγή... Οι ερευνητές David Paton του University Business School του Νότιγχαμ και ο Liam Wright της Σχολής Υγείας και Σχετικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ ηγήθηκαν της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Health Economics.
Η Αγγλία αναγκάστηκε να προβεί σε σοβαρές περικοπές τα τελευταία χρόνια στον προϋπολογισμό της, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και τον ελεύθερο έλεγχο των γεννήσεων.... Η ερευνητική ομάδα του Paton και Wright χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία από 149 δήμους μεταξύ 2009 και 2014 και διαπίστωσε ότι μετά την περικοπή των προϋπολογισμών για τη σεξουαλική αγωγή, τα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων μειώθηκαν κατά 42,6%.

Με τις κυβερνητικές περικοπές στην χρηματοδότηση της σεξουαλικής αγωγής, οι εφηβικές εγκυμοσύνες στην Αγγλία έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1969, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης των εφήβων μειώθηκαν περισσότερο στις περιοχές εκείνες όπου οι προϋπολογισμοί μειώθηκαν πιο απότομα.

...Μέχρι το 1999, μετά από τρεις δεκαετίες σεξουαλικής αγωγής, η Αγγλία πέτυχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης στην Ευρώπη.

Οι έρευνες του Paton και του Wright δείχνουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα αυξάνουν πραγματικά τις εφηβικές εγκυμοσύνες και με τη σειρά τους αυξάνουν τις αμβλώσεις για έφηβες μητέρες. “Η δαπάνη για προγράμματα σχετικά με την εφηβική εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγική”, κατέληξε η μελέτη. [Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ουσιαστικά παρακινεί τους έφηβους αντί να τους αποτρέπει.]

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη το 2009 από την Εφηβική Μονάδα Εγκυμοσύνης κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα... Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας αναφέρει ότι τα ποσοστά γεννήσεων των έφηβων κοριτσιών έχουν μειωθεί κατά 8,7% μόνο κατά το παρελθόν έτος.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×