Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ: Γιονούς Μοχαμαντί και Μουσταφά Οφού οι Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Με Σάκη Ρουβά απαντά η Νέα Δημοκρατία

Με Αφγανούς και μουσουλμάνους συντίθεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τις 16.00 περίπου όπου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στα πρώτα 16 ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

Στην πρώτη θέση "φιγουράρει" το όνομα του Δ.Παπαδημούλη ο οποίος τείνει να γίνει "ισόβιος" ευρωβουλευτής, του Γ.Μουζάλα που "έσωσε" την Ελλάδα απο την παράνομη μετανάστευση, όπως φυσικά και του Αφγανού Γιονούς Μουχαμαντί και του μουσουλμάνου Μουσταφά Οφούκ.

Σχολιάζοντας τις επιλογές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος νωρίτερα είπε.

«Η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά και με αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτόν τον πολιτικό στόχο, θα αποτυπώνεται σε αυτό η στρατηγική επιλογή για ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν ονόματα από το υπουργικό συμβούλιο χωρίς όμως να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα. 

Όλα τα ονόματα
Παπαδημούλης Δημήτρης
Κουνεβα Κωνσνταντίνα
Κουλογλου Στέλιος
Κουρουμπλης Παναγιώτης
Πουμπλίδης Δημήτρης
Άννα Τσάτσου – Παπαδημητρίου
Κώστας Αρβανίτης (ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΡΤ)
Μυρσίνη Λοΐζου (ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ)
Ολγα Νάσση (πρόεδρος ομογενών στην Ιταλία)
Χριστάκης Γιώργος
Πελεγρίνης Θεοδόσης
Γιαννης Μουζάλας
Γιονούς Μοχαμαντί (Αφγανός πρόεδρος ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων)
Ιωάννα Κοντούλη
Φωτεινή Σκοπούλη (πρώην υφυπουργός υγείας με τη ΔΗΜΑΡ)
Μουσταφα Οφού

Πηγήefenpress.gr

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ...


Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα είναι υποψήφιος με στόχο την προσέγγιση των νέων
Ενα πρόσωπο-έκπληξη αναζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή, και φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κατέληξε στο πρόσωπο του δημοφιλούς τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. 

Ο γνωστός καλλιτέχνης εδώ και αρκετό καιρό «φλέρταρε» με την ιδέα της ενεργού εμπλοκής του στην πολιτική, κάτι που μάλλον δείχνει να λαμβάνει «σάρκα και οστά» στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σάκης Ρουβάς ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά μαθήματα στην Πειραιώς από τους επικοινωνιολόγους της Ν.Δ., προκειμένου να εκπαιδευτεί στα της πολιτικής, στη ρητορική, στις βασικές αρχές του κόμματος και στον τρόπο με τον οποίο θα αποφεύγει τις πιθανές «παγίδες» που θα του στήσουν οι αντίπαλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αφήσει ακόμα οκτώ κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο για ηχηρές κινήσεις της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή του Κερκυραίου τραγουδιστή, θέλει με τη συγκεκριμένη επιλογή να εισαγάγει τον λόγο της Ν.Δ. στα νεανικά κοινά, στα οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όλα τα κόμματα υστερούν.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι πολλοί νέοι ψηφοφόροι, με την επιλογή του Σάκη Ρουβά, θα ενδιαφερθούν να ακούσουν το «γαλάζιο» αφήγημα και, κατ' επέκταση, να δώσουν την ψήφο τους στο ίνδαλμά τους - και, φυσικά, πόντους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όνομα του τραγουδιστή είχε ακουστεί ξανά στο παρελθόν, ως υποψήφιου είτε στη Β’ Αθηνών είτε στην Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει στην επιλογή των ευρωεκλογών, στις οποίες (αν δεν γίνουν μαζί με τις εθνικές εκλογές) προσδίδει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε περσινή συνέντευξή του και με έντονες τις φήμες καθόδου του Σάκη Ρουβά στη Β' Αθήνας, είχε πει: «Θέλω πολύ να με υποστηρίξει ο Σάκης Ρουβάς στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιό μας». Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής πριν από 2,5 χρόνια είχε πει πως η πολιτική τον ενδιαφέρει και ότι, αν έρθει η στιγμή που θα αισθανθεί την ανάγκη να εμπλακεί σε αυτήν, θα το κάνει. Μάλλον ήγγικεν η ώρα!

Πηγή: dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×